Neem direct contact op met AMAN

lees verder

Schrijf u in als lid of vrijwilliger

lees verder

Projecten

VOORLICHTING EN SCREENING RAMADAN EN DIABETES 2017 

Zaterdag 27 mei is de eerste dag van de maand Ramadan begonnen. Een maand waarin van dageraad tot zonsondergang onder andere niet gegeten en niet gedronken wordt. Dit betekent dat er hier en daar de nodige aanpassingen doorgevoerd moeten worden in de dagelijkse activiteiten. Ouderen en (chronisch) zieken moeten, afhankelijk van hun gezondheid, advies vragen wat te doen met de medicatie en hun deelname aan de Ramadan. Zeker in deze periode van het jaar waarbij de Ramadan in de zomerse maanden valt en negentien uur niet eten én niet drinken niet ongebruikelijk is. Vandaag worden in het land tropische temperaturen bereikt waardoor dehydratie, vooral voor ouderen, op de loer ligt. Daarom organiseert AMAN al jaren rondom de Ramadan drukbezochte voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij artsen langs verschillende moskeeën in Nederland gaan om in het Marokkaans/Berbers informatie en advies te geven. 

 

UPDATE - 24 juni 2017

Het zit er alweer op voor dit jaar. Vandaag eindigt de Ramadan en zondag 25 juni is het de eerste dag van volgende maand. Iedereen Eid  ul Fitr moubarak !

AMAN is alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan dit succesvolle AMAN project zeer dankbaar. De hoogtepunten van Diabetes voorlichting en screening 2017 terugbekijken?

Klik en bekijk de video

---------------------- KLIK HIER OP INFORMATIEVE ANIMATIEFILM ----------------------

Al jaren organiseert AMAN rondom de Ramadan voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij artsen langs verschillende moskeeën in Nederland gaan om in het Marokkaans/Berbers informatie en advies te geven: 

- Wat zijn de symptomen van diabetes?

- Wat kunnen de gevolgen zijn van diabetes?

- Waar dient men zich in de Ramadan bewust van te zijn?

- Welke adviezen kunnen gegeven worden over ziekte en Ramadan?

 DM_2017_rooster_definitief

Daarnaast worden bij de moskeebezoekers (nuchtere) suikerbepalingen verricht. Zij met chronische aandoeningen (o.a. diabetes, hartfalen, nierziekte) en zij met afwijkende glucosewaarden worden gekoppeld aan een arts waarna individueel gesproken wordt over hun persoonlijke situatie. Aanvullende adviezen worden gegeven en zo nodig kan dit besproken worden met hun behandelende huisarts of specialist. 

Ben jij medisch opgeleid (m/v) en wil je een bijdrage leveren aan de voorlichting en screeningsbijeenkomsten. Wij zoeken nog geïnteresseerden om glucosebepalingen te verrichten middels een vingerprik. Stuur een mail met je gegevens en beschikbaarheid naar